One Sixth Warriors Forum banner

1/6 SMOK powraca!!!

9.9K views 28 replies 21 participants last post by  cdn_rhino  
#1 ·
DML opublikował to dziś rano na swoim facebooku, jeśli to prawda, WOW!!!

#4 ·
Poważnie wątpię, żeby podnieśli poziom tak jak DamToys, E&S czy SS... Bbi próbowało wrócić z SEAL Team Six: Devgru - Red Team... Cóż, nie trzeba dodawać... To się nie udało. Obecnie jakość jest o wiele lepsza niż kiedyś. Nie mówię, że Dragon się nie uda... Mam na myśli to, że mieli jedne z najlepszych plastikowych broni do dziś! Ale wszystko inne jest poniżej normy w porównaniu do dzisiejszej oferty... Miejmy nadzieję, że naprawdę, NAPRAWDĘ PODNIEŚLI POZIOM...

#5 ·
Z drugiej strony, wiele osób doceniało Dragon za ich przystępność cenową. Nie mogą pozwolić sobie na super wysoką jakość i jednocześnie utrzymać niską cenę. Mieli szerszy wybór figurek, ale musieli pójść na pewne kompromisy. Gdyby zaczęli produkować super szczegółowe figurki, musiałoby to być na znacznie bardziej ograniczoną skalę. Wiele komentarzy, które widziałem tutaj od czasu, gdy przestali produkować 1/6, pochodziło od osób, które nie mogą wydać 200 - 300 dolarów na pojedynczą figurkę. Niektórzy mówili, że rezygnują z hobby, ponieważ nikt nie robił dobrej (nie wspaniałej) figurki, na którą mogliby sobie pozwolić. Figurki Dragon miały swoje wady, ale jest wielu w tym hobby, którzy uwielbiają BUDOWAĆ figurkę, może po trochu, i są nawet zadowoleni, że mogą posiadać kilka takich, jakie są. Myślę, że moim punktem jest to, że nie możemy mieć obu. Życzę im wszystkiego dobrego, ponieważ wytyczyli drogę.

#6 ·
Podejrzewam, że w pierwszej kolejności pojawią się wznowienia ich pojazdów i zestawów sprzętu diorama-ish, aby przetestować wody. To byłoby ich najniższe ryzyko w porównaniu z największym zwrotem, ponieważ mogą ponownie wykorzystać istniejące formy itp., a ta strona ich produkcji była najsilniejsza, z czego wiele wciąż ma niewielką lub żadną obecną konkurencję. A kolekcjonerzy, którzy kupują figurki DAM lub HT, kupią akcesoria od Dragon bez konieczności przenoszenia lojalności wobec marki.

Podobnie towary i broń, które są częścią zapakowanych figurek, wymagają niewielkiej modernizacji, ale mogą to zrobić, nadal wykorzystując swoje istniejące formy, które były dobre, ale być może używając lepszego plastiku i wykonując bardziej szczegółowe malowanie.

Rzeźby głów (choćbyśmy je mile wspominali) naprawdę wymagają dużego ulepszenia, aby były opłacalne w 2020 roku. Z drugiej strony widzieliśmy, jak osoby zajmujące się personalizacją robią cuda z przemalowywaniem starych rzeźb Dragon. Więc może jeśli zaakceptują, że budżet na malowanie musi się poczworzyć w porównaniu do dawnych czasów, w końcu będą mogli ponownie wykorzystać podstawowe rzeźby głów. Ciekawe wyzwanie dla nich, dobra wiadomość dla nas.

#8 ·
Nadal jest na mojej liście życzeń - jakoś przegapiłem to kilka lat temu - ale ich figura Hans z okazji 10-lecia była fajną aktualizacją ich pierwszej figury, niemieckiego Hansa z II wojny światowej: Dragon Hans Leiter - 10th Anniversary 70733

Myślę, że fajnie byłoby zobaczyć więcej ulepszeń/wznowień niektórych z ich bardziej znanych figurek w tym kierunku.

Dobrze byłoby również, gdyby poszli o krok dalej i wydali nowe ciało figurki, bardziej realistyczne rzeźby głowy itp.

#9 ·
Jestem bardzo podekscytowany słysząc tę wiadomość. Dragon był tak dużym współtwórcą tego hobby od samego początku. Inne rzeczy, takie jak Sherman, Panzer II, Jeep 1/4 tony i inne pojazdy w skali 1/6, dały nam kilka dobrych projektów do pracy. Myślę, że wszyscy chcielibyśmy zobaczyć, jak Dragon oferuje więcej figurek i wyposażenia w skali 1/6.

#14 ·
Oni przerabiają niektóre ze swoich rzeczy! Dokładnie tak, jak się spodziewałem...Smutne... Dostałem to z Armed Figures
Cóż, jeszcze mniej i gorzej niż przerabianie -- najwyraźniej po prostu wyprzedają istniejący stary asortyment. Zawsze było zbyt wiele nadziei, że stworzą coś nowego od podstaw, przynajmniej na początku, ale brzmiało to tak, jakby mieli przynajmniej produkować coś w 2020 roku, tworząc nowe kopie starych przedmiotów. Wtedy nawiązaliby aktywne relacje z obecną fabryką, obecnymi dystrybutorami itp. z możliwością rozwoju. Ale te małe paczki starych części magazynowych, z głowami, które nie pasują do obecnych ciał, w żaden sposób nie mogłyby odnieść takiego sukcesu finansowego, aby zachęcić DML do powrotu do gry. Tak...Smutne...

#15 ·
W oparciu o zestawy jeepów SAS 1/35, byłoby wspaniale, gdyby zrobili zestawy konwersyjne dla 1/6. Zacznij od pustynnego jeepa SAS i jednego dla Europy Północno-Zachodniej. Broń/mocowania, brytyjskie kanistry na paliwo, bagażniki, zbiorniki na tylne siedzenie itp., aby umożliwić konwersje jeepów DML, Hasbro, SOTW, 21C.

#16 ·
Zestawy Action Gear są dostępne od kilku miesięcy i, jak podejrzewano, są to wszystko wznowienia starych zestawów z rzeźbami głów, ale bez ciał. Po raz pierwszy zobaczyłem je omawiane w kilku grupach na Facebooku kilka miesięcy temu. Niekoniecznie jest to zła rzecz, ponieważ niektóre z przedmiotów, które ponownie wydają, są podstawą dla kolekcjonerów WW2. Powiem również, że niektóre z ostatnich figurek, które Dragon wydał około 2011-2012 roku, miały naprawdę przyzwoite rzeźby z całkiem dobrymi malowaniami. Nie dorównają nowszym rzeźbom DiD lub DAM, ale nie będą też wyglądać nie na miejscu obok figurek z tymi rzeźbami. Figurki z okazji 30. rocznicy Falklandów miały naprawdę ładne rzeźby i wciąż próbuję zdobyć te kilka, których nie mam.

Cena będzie czynnikiem decydującym o tym, czy się sprzedadzą, czy nie, i z tego, co ustaliłem, ceny wahają się od około 40 dolarów za najprostszy zestaw do około 120 dolarów za najbardziej złożony zestaw, przy czym większość zestawów mieści się bliżej środkowego zakresu (65-75 dolarów) tych dwóch cen. Niektóre z tych cen mogą być rozsądne, ale w przypadku niektórych oryginalne zestawy w pudełkach można znaleźć na eBayu lub u innych sprzedawców internetowych za tę samą cenę lub znacznie mniej. Biorąc pod uwagę, że zestawy AG są już od jakiegoś czasu dostępne, możliwe jest, że Dragon ma nowe plany lub po prostu zdecydował się rozpocząć reklamowanie zestawów AG, aby ludzie wiedzieli, że są dostępne. Według moich obliczeń wydali do tej pory 28 zestawów AG. Strona internetowa Cyber Hobby wydaje się mieć kompletną listę tego, co zostało wydane, ale wiele z nich jest już niedostępnych. Ceny są w $HKD, więc musisz użyć internetowego przelicznika walut, aby uzyskać cenę w innych walutach.

Action Gear - Cyber Hobby

Alternatywnie możesz znaleźć niektóre, ale nie wszystkie zestawy tutaj:

Nowe wydania w Dragon Action Figures

#19 ·
Wspomniano powyżej, że głowy Smoka nie pasują do obecnych ciał. Może to być prawdą w przypadku obecnych ciał produkowanych przez większych producentów, takich jak DiD, DAM i Soldier Story, ale dostępne są dobrej jakości ciała za mniej niż 20 dolarów, które pomieszczą rzeźby Smoka. W przypadku wielu innych ciał bez zintegrowanych szyi istnieją również adaptery, które pozwolą na dopasowanie rzeźb Smoka do tych ciał. Ciała wydają się być produkowane przez Very Hot i prawdopodobnie kilku innych producentów. Były one wielokrotnie omawiane na OSW i większość użytkowników uznała je za dobrej jakości. Wspomniane ciała można łatwo znaleźć na eBay, wyszukując hasło "1:6 Narrow Shoulder Body". Wystarczy poszukać tych, które wyglądają jak obrazek poniżej. W przypadku adapterów szyi, spójrz na ten, który ma zamontowane ciało na obrazku poniżej i poszukaj tych, które wyglądają podobnie.

#22 ·
Kolejna kwestia dotycząca kompatybilności: stare korpusy Dragon miały bardzo wąską talię – bardziej niż jakakolwiek inna marka (z wyjątkiem Hot Toys Slim, które jest teraz super rzadkie i dość drogie). Próbowałem niemieckich i brytyjskich spodni DML na korpusach Soldier Story, Hot Toys, Dam, ZY i Coo Model i nie da się ich zapiąć.

#23 ·
Ponieważ nie interesuję się II wojną światową i tylko od czasu do czasu uważam zestaw Dragon za interesujący, nie mogę powiedzieć, jak dobrze większość ubrań Dragon pasuje do różnych ciał. Mam jednak kilka zestawów brytyjskich mundurów DPM Dragon z figurek Falklandów i nie miałem żadnych problemów z ich używaniem na większości ciał (w tym na tym ze zdjęcia powyżej), które wypróbowałem, z wyjątkiem tego, że czasami są one po prostu trochę ciasne w talii. Zapinają się jednak na guziki, o ile nie próbuję włożyć koszulki (takiej jak swetry Norgie, które są dołączone do brytyjskich figurek), która jest po grubszej stronie. Różne mundury mogą jednak pasować inaczej, ale jak wspomniano powyżej, ciała Dragon są nadal dość liczne i niedrogie.

#24 ·
Poręczne, a koszt jest przyzwoity w tych zestawach. Zobaczymy, czy to je naładuje i przywróci do gry. Nieco mniej szczegółowe i drogie figurki mogą być właśnie tym, czego hobby potrzebuje, aby ponownie wnieść w nie nowe życie. Nie każdy pragnie najbardziej szczegółowych i drogich elementów. Są one świetne dla początkujących, a te zapasowe elementy, które są przerabiane na zestawy z niektórych z najlepszych ofert Dragon, to całkiem miła rzecz do zobaczenia.

#25 · (Edited)
Zobaczymy, co zrobią, ale ja osobiście jestem bardzo podekscytowany. DML to marka, na której można było polegać. Mam nadzieję, że uda im się przywrócić przystępność cenową do tego hobby i wprowadzić oferty, które tylko oni mogą zrobić, jak np. żeńskie żołnierki amerykańskie, takie jak Amy, którą posiadam. Właściwie to chciałbym zaktualizowaną figurkę Amy, z lepszym sprzętem LC2 oraz lepszą głową i ciałem. Głównym problemem są dłonie. Wszyscy wiemy, że dłonie DML są do bani, ponieważ kołki są do bani.

#26 ·
zobaczymy, co zrobią, ale ja osobiście jestem bardzo podekscytowany. DML to marka, na której można było polegać. Mam nadzieję, że uda im się przywrócić przystępność cenową do tego hobby i wprowadzić oferty, które tylko oni mogliby zrobić, jak np. żeńskie amerykańskie żołnierki, takie jak Amy, którą posiadam. Właściwie to chciałbym zaktualizowaną figurkę Amy, z lepszym sprzętem LC2 i lepszą głową i ciałem. Głównym problemem są dłonie. Wszyscy wiemy, że dłonie DML są do bani, ponieważ kołki są do bani.
Używam rąk Soldier Story, pasują bardzo dobrze do ramion DML.
Chciałbym, żeby DML robiło więcej zestawów modeli lub wstępnie zbudowanych rzeczy, zwłaszcza alianckie działo przeciwpancerne z II wojny światowej 57 mm M1/ 6 funtów
Image

#27 ·
Sądząc po cenach za wznowienia zestawów luźnego sprzętu (bez ciał), które sprzedawano w ciągu ostatnich kilku miesięcy, ceny z pewnością wzrosną. Pytanie brzmi, czy pójdą w ślady DiD, czy też będą robić figurki, które robili wcześniej, z niewielkimi ulepszeniami w rzeźbach głów i być może nowym korpusem. Ja osobiście się cieszę. Założę się, że wracamy do II wojny światowej, z czymś nowoczesnym....